De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat “ziek” zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest. Het doel van de reflexmassage is om deze harmonie weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van de masseur kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven (de organen en weefsels in het lichaam hebben alle een reflexpunt in de voet, de uiteinden van de zenuwen).

Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie), kleurverschil e.d. De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflextherapeut geneest dus niet, zij helpt u slechts te genezen. Een voetreflextherapeut gaat er vanuit, dat de mens als “geheel” wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt. Bij aanhoudende klachten, verwijzen wij ook altijd door naar een arts.

Piura logo